Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.09.21. 13:01 afőnök

Alszik az asztal, meg a szék...

A kerti bútor is olyan mint a gyerek: alvás előtt szépen kimosdatva, csillogóra fésülve helyezzük pihenésre. Különösen igaz ez a téli álomra, amely hosszúra nyúlik, ezért ha nem akarunk tavasszal rozsdakaparással, féléves kosz takarításával és festegetéssel vegyített káromkodást szánni hétvégi programként, kis időt szánjunk nyári vakációinkat a teraszon megédesítő kis barátainkra.


 

 

A sárguló levelek szállingózásával sajnos eljött az ideje a szezonzáró kerti nagytakarításnak is. Kezdhetjük a kerti bútorok téliesítésével, azaz a tisztítás-felújítás-elcsomagolás hármasával. Bármilyen kerti bútorról legyen is szó, nem úszhatjuk meg az évi kétszeri (tavaszi és őszi) karbantartást, feltéve, ha nem akarunk 2-3 évente újat venni. Bár vannak egyszerűbb esetek és nehezebben kezelhető darabok, a felújítást még a fagyok beállta előtt végezzük el.
A divatos, menő és persze elég drága teakfából készült garnitúrát először portalanítsuk, majd mossuk le vízzel. Száradás után kenjük be teakfavédő-olajjal. Én is ezt teszem, ha már annyira adtunk a terasz igényességére, hogy ilyen garnitúrát szereztünk be pár éve.
A műanyag bútorokkal nincs sok gond: Csak le kell súrolni mosószeres vízzel az piszkos felületet. Ezután feltétlenül vigyük fagymentes helyre, mert a műanyag megszürkül a téli mínuszokban.
Ha festett bútoraink vannak, az alapos vizes tisztítás után ki kell javítanunk a lepattogzott festékréteget is. Először csiszoljuk át a sérülés körüli területet, majd fessük át kétszer a hibás részt.
Mielőtt elpakolnánk a bútorokat, szánjunk rájuk még néhány percet. Húzzuk meg a csavarokat, az összecsukható székeket pedig olajozzuk be – persze ez utóbbi helyett választhatjuk azt is, hogy tavasszal testépítő-bicepszfejlesztő programunkat kinyitásukkal kezdjük meg.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr292312322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása