Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.09.30. 13:00 modernmama

A háziasszony esete a festővel

"- És milyen színű legyen a szoba? - kérdezte a festő, miután megállapodtak a munkadíjról, de még mielőtt nekilátott volna a festésnek.

- Hát, valamilyen meleg sárgára vagy barnára gondoltam. Mindegy, csak szép legyen - válaszolta a háziasszony és ezzel már előre elvetette egy igényesen, ötletesen kialakított új nappali lehetőségét."

Szegény háziasszony nem értett a lakberendezéshez, nem olvasott blogot és sohasem hallott a színek tudatos alkalmazásáról. Ti viszont a következő napokban sok érdekességet olvashattok a színek szerepéről a lakberendezésben. Megtudhatjátok például, hogy egy szoba is lehet tavasz, nyár, ősz, vagy tél tipusú; kaptok néhány gyakorlatban használható tippet és jónéhány szép lakásbelsőről készült fotót.

Első tipp: sose bízd a színválasztást másra! (Festőre bízni is tilos.)

Második tipp: sose használj teli színeket, inkább vedd igénybe az ingyenes színkeverést! (Ez nem jelenti azt, hogy nem használhatsz citromsárgát vagy pirosat. De erről majd később...)

Harmadik tipp: sose dönts a festékesdobozon található fotó alapján.

Negyedik tipp: házilagos színkeveréskor mindig a fehér (vagy a világosabb) színhez keverd a színes pasztát és sohasem fordítva.

Ötödik tipp: sose ess neki a teljes felületnek színpróba nélkül. (Először kis felületen kísérletezz és ellenőrizd az árnyalatot száradás után.)

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: színek fal festés


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr512334297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása