Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.08.23. 10:00 modernmama

Tanulósarkot a gyereknek

Hamarosan kezdődik az iskola. Van még néhány napunk eldönteni, hol fog leckét írni a gyermek. Ha a csemetének van saját szobája, ott van legjobb helye az íróasztalnak. Mindenképpen csöndes és világos (jól megvilágítható) sarkot keressünk, és ahhoz, hogy nyerjünk némi teret, érdemes nagytakarítással kezdeni az átalakítást.

Ne feledkezzünk meg a szortírozásról: amennyiben sikerül kidobni vagy elajándékozni néhány zsáknyi régi gyerekholmit és felszabadul 2-3 négyzetméternyi hely, választhatunk egy szép új tanulósarkot. Ez talán kedvet csinál majd a nemszeretem házifeladatokhoz is.

Íme néhány ötlet a megvalósításhoz:

Nagy alapterületű szobában térelválasztóként is funkcionálhat, akár egy mini iroda.

Kis szobában gondolkozzunk emeletes megoldásokban! Három négyzetméteren dupla asztal és egy kis szekrénysor is elfér.

Sokgyerekes családban, kevés pénzből, egyszerű asztallal is lehet nagyot alkotni. Itt a falfestés emeli ki a leckeírás helyét.

Sejtelmes kamaszkuckó. Bár itt a sötét színek dominálnak, a megfelelő spotvilágítás mégis alkalmassá teszi az írásra-olvasásra.

Az egyszerű bútorok passzolnak a fiatalos minimál stílushoz.

 

 ...és az előző ellentéte: időtálló darabok, amik majd felnőttként is kiszolgálják gazdáját.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszoba tanulósarok


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr242240592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása