Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.07.08. 09:50 modernmama

Függönyfüggők: ablakban a méretek

Ha valamit jobban megcsináltak nálunk, akkor már csak ahhoz kell érteni, hogyan linkeljünk rá stílusosan. Ez történt velem is, amikor némi szakszerű segítséget kerestem a függöny- és karnisválasztás témaköréhez. Az Anro nevű bútorház honlapján találtam egy anyagot, amelynél akkor sem tudnék jobbat összeállítani, ha a függönytudományi egyetem docense lennék. Hozzáteszem, semmilyen kereskedelmi érdek nem fűz a céghez, csupán nagyon profik.

Az anyaguk lényege, "a karnis hosszának kiszámolása során figyelembe kell venni, hogy a karnis tartó konzoljainak vagy a díszes végelemeknek az ablak szélétől kifelé kb. 10-30 centiméter távolságra kell esniük. Ez azért fontos, hogy a majdani függöny takarni tudja az ablaknyílást, vagy éppen szét lehessen teljesen húzni a függönyt az ablakok zavartalan kinyitásához." A cikk egy példán ki is számítja, hogy fest ez egy 90 centis ablak esetében.

A kiválasztás előtt négy kérdésre kell választ találnunk: 

  1. Milyen funkciót szánunk a függönynek és hány függönytartó sínre van szükség
  2. Milyen tömegű szövet lesz a függöny alapanyaga?
  3. Hová legyen felszerelve a tartószerkezet?
  4. Milyen árfekvésű karnist akarunk vásárolni?

A válaszokat tehát ide kattintva lehet megnézni, de az ábrán látszik a méretvétel eszenciája.

2 komment

Címkék: mérés függöny karnis


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr512137934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2010.08.30. 16:03:51

Az ANRO Épületdíszítés Kft nevében köszönjük az elismerő szavakat!

Továbbá gratulálunk mi is az oldalhoz, mert -habár a cikkek más oldalakról származnak- a tálalás kiváló, a forrásmegjelölés pedig nem maradt el.

Kívánok sok-sok látogatót, és sok mutatós bejegyzést, valamint kitartást a blogvezetéshez!

Üdv: Piros

modernmama 2010.08.31. 09:06:41

@Lakásfelújítás - Piros:
Köszönöm az elismerését és a biztatást. Szívesen közlök ötletes megoldásokat linkelve, ami ugye a blog műfaj bevett formája. Ez nem jelenti viszont azt, hogy az anyagok más forrásból származnak. Az írások, sőt a fotók többsége is az én művem.
Sok sikert kívánok Önöknek!
süti beállítások módosítása