Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.09.12. 12:00 afőnök

Zuhany a nappaliban – szeretjük a lakberendezőket!

Városból vidékre vagy fordítva? Egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája a Trendszigeten. Emellett feloldjuk a hivatásos lakberendezők és a házi otthonszépítés közötti ellentétet.

 
 
A hivatásos lakberendezők és az autodidakta otthonszépítők között van egy kimondatlan feszültség, pedig az ellentét könnyen áthidalható: hiszen mi is amellett vagyunk, hogy a lakberendező-belsőépítész olyan ötleteket, olyan trendeket mutasson meg, amely a Barkács Szalonban valósul meg. Ők adják a tervet, mi megmutatjuk a valóra váltást. Arról nem is beszélve egyébként – és erre más lapokban írt cikkeink a tanúk -, hogy a lakberendező számos berendezési tárgy, dekoranyag beszerzésekor kedvezményeket tud elérni, így „termelve ki” alkalmazásának az árát.
 
 
A jövőben tehát körvonalazódik egy ilyen irány a blogon, és ehhez mintákat láthattunk az idei Trendszigeten, amelyet a Lakberendezők Országos Szövetsége (LOSZ) rendezett be a BNV-n. Ács Erzsébet, a szervezet elnöke mutatta meg nekünk a 168 négyzetméternyi mintalakást, amely tulajdonképpen nem is egy otthon volt, hanem egy középosztálybeli élet bútorokkal és tapétákkal szegélyezett folyamatábrája.
 
 
A mottó: vidék és város, elmosódott határok. Magunkra ismertünk, hiszen mi egy pesti agglomerációs családi házban lakunk gyermekünk megszületése óta, előtte egy fővárosi lakásban éltük ifjúkori napjainkat. És pont ezt érzékelteti a trendsziget, amely loftlakásként mutatja magát belépéskor, fekete és sötét színekben, modern letisztult formákkal.
 
 
Ehhez egy fajta polgárpukkasztó lazaság is tartozik, hiszen a zuhanyfülkét a nappaliba tervezték, tetőkertet is építettek. Az egyik konyhaajtó helyén pedig érintőképernyős számítógép provokálja a tésztától ragadó ujjú háziasszonyokat.
Amint véget ér a felhőtlen szinglikorszak vagy a párkapcsolat „járunk” része, és megszületik az első sivalkodó kis pelenkapusztító, a legtöbben elkezdenek vágyni az egységnyi területre jutó betonfelület minimalizálására, a csivitelő madarak és gyümölcsfák társaságára, valamint a flexet pótkarként használó nyugdíjas szakik szórakoztató társaságára reggel 6-kor.
 
 
Ezt tükrözi a kiállítás másik, rusztikusabb fele, amely azért némileg az olasz milliomosok anyagi szintjéhez passzítja a vidékiséget.
 
 
De sebaj, a jövőben többet fordulunk a LOSZ-hoz tanácsért, csakis azért, hogy a szakmaiság, trendérzékenység és a saját munka lélekemelő öröme egyesülhessen nálunk, a Barkács Szalonban.
 
 
Fotó: ModernMama

Szólj hozzá!

Címkék: bnv bútor lakberendezés


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr112290277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása