Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.07.21. 16:36 modernmama

9 alapfogalom függönyfüggőknek (+ 1 kis krimi)

1. Függönysín/futósín: A plafonra erősített sín elrejti a függöny felfüggesztését. Nemcsak a falsík mentén, hanem S, Z vagy U alakban és derékszögben is felszerelhetjük.

2. Vitrázs függöny: Közvetlenül az ablakra erősített drapéria.

3. Fedőlap: Az ablakkeretet díszíti és takarja a függöny felfüggesztését. Készülhet fából, MDF-lapból, vagy merevített textilből. Stílusosan teljesen zárt dobozt is építhetünk e célra.
 
4. Osztrák sötétítő/függőroló: Lágy fodrokba, redőkbe rendezhető sötétítő. Anyagszükséglete kevesebb a hagyományos függönyénél, mivel az ablaküveg alsó részét nem takarja.
 
 
5. Római redőny: Zsinórral mozgathatjuk. Felhúzva redőkbe rendeződik, leeresztve kisimul. Keskeny ablakokban mutat jól.
 
6. Velencei redőny: Ez a reluxa. A fából, fémből, műanyagból készült lamellák általában 25 mm szélesek. A fényerősséget is szabályozhatjuk vagy zsinórral mozgathatjuk a lapokat.
 
 
7. Ráncoló- v. behúzószalag: A drapéria tetejére varrva helyettesíti a függönycsipeszt. A kész függöny pontosan az ablak szélességéhez igazítható.
 
8. Elkötő: Az ablaktól elhúzva tartja a függönyt, hogy a fény szabadon jusson a szobába. Számtalan típusa és stílusa van: bojtos, gyöngyös, tollas vagy modern anyagú.
 
 
9. Kikötőgomb v. -kampó: A függönyt ehhez köthetjük ki egy zsinórral (elkötővel). A kikötőgombot a falra rögzítjük, önmagában is dekoratív, amikor a függöny be van húzva.
 
+1: Függöny: Agatha Christie utolsó, 1940-ben írt regénye, melynek végén Poirot meghal.
 

Szólj hozzá!

Címkék: függöny árnyékolás


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr362166506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása