Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.06.15. 09:46 modernmama

Játék: jó a szemmértéked?

Sok mesteremberre jellemző, hogy nincs oda a mérésért. Különösen a függőlegessel vannak jelentős gyakorlati problémáik, és a függőón iránt érzett súlyos ellenszenv csak fokozódik délutánra, amikor a kísérővel elfogyasztott sörök mennyisége már meghaladja a józan ítélőképességet lehetővé tévő szintet. Nos, nekik ajánlom az alábbi tesztet, amely arra keresi a választ, hogy mennyire jó a szemmértékünk. Persze vannak olyan kis munkák, amelyekhez felesleges a pontos mérés. Nem egyszer volt úgy, hogy egy elhelyezendő kép a fal mértani közepén nem volt jó helyen, mert optikailag máshol volt a felület közepe egy-egy „tereptárgy” miatt. Kideríthetjük, igazunk van-e ilyen esetekben, mindezt pedig egy kanadai mérnöknek, a precíz fatárgyairól ismert Matthias Wandelnek köszönhetően, akinek egyébként van egy férfiasan zseniális blogja woodgears.ca címen. Íme tehát a szemmérték-játék maga, igaz angolul, de azért kitalálható!

 
 

Szólj hozzá!

Címkék: mérés szemmérték


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr662082845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása