Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.06.17. 08:00 afőnök

Nem félünk a fúrógéptől: a fúrófejek tudománya (2. rész)

Ha megvan a masina, jöhet a fúrókészlet. Takarékossági szabály, hogy ne vegyünk túl drágát, mert így is, úgy is eltörnek előbb-utóbb, és könnyen el is tűnnek.

A fúrókból többnyire háromféle van egy készletben: fához, betonhoz és fémhez. A falfúráshoz a betonosat használjuk, ezeknek szélesebb a feje, általában pirossal meg is színezik (ld. képünkön, ahol egymás mellett egy beton és egy fémfúrót látunk, külön képen pedig fafúrót). A legtöbb polcot általában a 8-as méretűvel fogjuk felfúrni, a kisebb súlyú cuccokhoz általában a 6-os megfelelő. Ennek megfelelően számozott csavar és tipli (a falban a csavarnak helyet csináló, zárt végű, vékony műanyag cső, szakszerűen dűbel) készletet is vegyünk: a barkácsáruházak polcain a legtöbbször jól eligazítanak, hogy melyik csavar és melyik dűbel milyen feladatra való (azért egy későbbi posztban erre visszatérek, mert még férfiaknak is gyakran újdonság, hogyan lehet tökéletes tiplit venni egy vékony gipszkarton laphoz).
 

Fafúró

Érdemes kicsit gyakorolni a rendszeretést és a fúrófejeket eredeti tokjukba visszatenni, mert itt máskor is megtaláljuk jelzéssel együtt. Összekeverve valami fiók alján piszok nehéz őket kiválogatni.

 
Betonhoz (pirossal jelölve) és fémhez 
 
 
És persze vegyünk gépbe rakható csavarhúzó készletet (van hogy a géppel összecsomagolják), festékkeverőt, csiszolófejet, drótkefét – ami csak kellhet.

Szólj hozzá!

Címkék: fúrógép


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr542087292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása