Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.07.22. 13:04 modernmama

10 érv a roló mellett

Miért sötétítsünk rolóval?

 
1. Mert a roló új lakásban ésszerű megoldás: olcsó, villámgyorsan beszerezhető.
 
2. Amíg nincs pénzünk redőnyre, vagy a korábbiakban említett függönycsodákra, ez is megfelelően sötétít. De kombinálhatjuk már meglévő függönnyel is.
 
3. A roló kiváló sötétítő lehet, különösen akkor, ha fényzáró textíliából készül, és tokba is behelyezik.
 
4. Annyiféle színben és anyagban kapható, hogy extrém enteriőrhöz is jól passzol.
 
 
 
5. Bármilyen méretű ablakhoz igazítható.
 
6. Tetőablakoknál nincs is nagyon más választásunk (a redőny kivételével). Ide speciális fényvisszaverő (hőtükrös) anyagú változatba érdemes beruházni, így nyáron nem enged be annyi napfényt és nem melegszik fel túlzottan a tetőtér.
 
 
 
7. A rolók a redőnyökhöz hasonlóan motorizálhatóak, azaz kényelmesen, távirányítással akár az ágyból is mozgathatók.
 
8. Gyerekszobába is ideális, mivel a kicsik könnyen tudják kezelni. Ráadásul színes mintás változataikkal a szoba díszévé válhatnak.
 
 
9. Akik luxusra vágynak, gyakran elhessegetik a roló gondolatát. Pedig a családi házak és télikertek árnyékolására rolószerű naphálót is használhatunk. A napsugárzás 65−80 százalékát kiszűri, mégis átlátható. Ez az árnyékoló anyag a hagyományos szúnyoghálóknál 3−4-szer sűrűbb.
 
10. A roló házilag is könnyen felszerelhető. Az ablaktokba és az ablakmélyedés elé is szerelhetjük. Ahol úgynevezett bukó-nyíló ablakok vannak, ott az ablak elé kell rögzíteni a sötétítőt. Általában csavarokkal, kampókkal ellátott csomagot kapunk a barkácsboltban, jó esetben egyszerű, érthető szerelési útmutatóval. Ha van fúrógépünk, csavarhúzónk, esetleg tiplink és vízszintezőnk, bátran nekiállhatunk a szerelésnek.
 
Amennyiben nem sikerül, írj bátran a barkacsszalon@gmail.com-ra és virtuális tanácsokkal szívesen segítek.

Szólj hozzá!

Címkék: árnyékolás roló


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr862168565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása