Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.07.28. 10:00 modernmama

8 tipp az ötletes gyerekszobához

Ötletekkel, néhány szerszámmal és kézügyességgel csodákat tudunk tenni a gyerekszobában. Az izgalmas gyerekszobához nem kellenek milliók.

 

 
1. Vegyünk egy egyszerű kisasztalt, kis faszékekkel, majd fessük azokat különböző színűre. Használhatunk élénk színeket, vagy kevertethetünk a falak, bútorok színével harmonizáló árnyalatokat is. Ettől tarkabarka, mókás hangulatú lesz a szoba.
 
2. Legyen tábla a szobában! Akár hagyományos, akár alkoholos filccel kezelhető a tárgy, mindenképpen alkalmas gyermekünk legújabb (gyakran absztrakt expresszionista) műveinek megcsodálására.
 
3. A nedves törlőkendők műanyag dobozait fedjük be színes, csillogó csomagolópapírral vagy matricákkal, és használjuk zsírkréta vagy tollak tárolására.
 
4. Régi fémpolcokat is lefújhatunk egy kis színes festékkel. A nagyobb gyerekek maguk választhatnak mondjuk metál színek közül. Szabad levegőn végezzük a munkát és kérjük segtségüket! Együtt izgalmasabb! 
 
5. A gyerekek imádnak elbújni, szeretik a saját kis sarkokat. Vegyünk nejlonsátrat vagy kis műanyagvázon összeállított házacskát a szobába. Vásárolhatunk plafonba fúrható hintázó kuckót is.
 
6. Szerezzünk be különböző színű, formájú és funkciójú gyereklámpákat. Nagy kedvencé válhat a vigyorgó éjszakaifény, a diszkólámpa, vagy az egyedi olvasólámpa is.
 
7. Rossz időben és a téli hónapokban töltenek legtöbb időt a szobában a lurkók. Ha van elég hely, legyen bent is kedvenc kültéri játékaik közül valami. A borbásfal sohasem avul el, de egy kötélhinta, vagy egy minihomokozó feltöltve kislabdákkal is megfontolandó.
 
8. Rendezzünk be tematikus szobát, vagyis találjunk olyan motívumot, díszítést, amely többször visszatér. Lányoknál örökbecsű témák a hercegnők, virágok, babák és lovak. Fiús szobában kalózoknak, autóknak és egyéb járműveknek, sportolóknak is akad hely.
 

Szólj hozzá!

Címkék: gyerekszoba


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr372180847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása