Barkács Szalon

Családanya vagyok, aki szabadidejében fúr-farag, barkácsol, dekorál. A szerelés, felújítás manapság már nem férfimunka: lehet mindezt egy kicsit másképp, akár egyedül is csinálni. Segítsük egymást ötletekkel, bevált módszerekkel!

Kommentek

2010.07.06. 15:31 modernmama

Kánikulában is jól jön a hőszigetelés

A lakásfelújítók többsége a fűtésszámla csökkentése miatt dönt amellett, hogy hőszigeteltet. Pedig érdemes figyelembe venni a hőszigetelés nyári előnyeit is, hiszen a klímaberendezések energiadíja akár 50-70 százalékkal is csökkenthető.

Egy átlagos, 70-80 négyzetméter alapterületű, sátortetős épület éves fűtési és melegvíz igénye körülbelül 280-350 ezer forint, emellett nyaranta a klímaberendezés üzemeltetése havi 20-30 ezer forint. A kellően vastag szigetelésű házak nyáron kevésbé melegednek fel napközben, ezért a klímaberendezéseket egyáltalán nem, vagy kevesebb ideig kell működtetni. Ezzel az áramfogyasztás költsége havi 13-20 ezer forinttal is mérséklődhet.

Egy ilyen épület felújítása 2,4-2,8 millió forintból kivitelezhető: a padlás hőszigetelése 20 centiméter vastag ásványgyapottal, a homlokzat hőszigetelése 12 centiméteres homlokzati hőszigetelő rendszerrel, a nyílászárók cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése helyiségenkénti szabályozással, és modern ’kombi’ kondenzációs kazánnal újítható meg. A mai energiahordozó árakat figyelembe véve éves szinten 190-225 ezer forint takarítható így meg.

Forrás: Masterplast

Szólj hozzá!

Címkék: építkezés fal hőszigetelés


A bejegyzés trackback címe:

https://barkacsszalon.blog.hu/api/trackback/id/tr722133592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása